Hoe voorkom je griep?

Griep kan op verschillende manieren voorkomen worden. De meest logische hiervan is natuurlijk een goede weerstand opbouwen door fit te zijn en gezond te leven. Door gezond te eten, te sporten en niet (of gematigd) te roken en drinken zorg je voor een betere weerstand tegen ziektes en dus ook tegen griep.

Omdat griep via mensen zich verspreidt kun u het ook voorkomen door vaak de buitenlucht op te zoeken en regelmatig te handen te wassen met water en zeep. Ook het gebruik van een papieren zakdoek die je eenmalig gebruikt helpt erg in vergelijking met een herbruikbare zakdoek die vol met bacillen kan zitten.

Door bij het hoesten en niezen dit te doen in een zakdoek of in uw elleboog voorkomt u ook verspreiding van het virus en bacillen. Ook het goed ventileren van binnenruimtes zorgt voor een aanvoer van verse lucht en het verdwijnen van ziekmakers.

Verder is het regelmatig schoonmaken van attributen die vaak aangeraakt worden door mensen zoals deurklinken, toetsenborden en muizen ook een aanrader. Dit zijn plekken die bijdragen aan het verspreiden van het influenzavirus.

 

. . . terug . . . lees verder . . .